Banánová roláda

Banánová roláda

Banánová roláda
3.9 (78.67%) 15 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na banánovou roládu

  • 5 vajec
  • 5 polévkových lžic cukru krystal
  • 1 čajová lžička soda bicarbona
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 150 mil mléka
  • 20 gramů hladké mouky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 gramů másla
  • 2 banány
  • 100 gramů čokoládové polevy

Jak postupovat při přípravě banánové rolády?

  1. Nejdříve si uděláme piškot: bílky vyšleháme se špetkou soli na pěnu, po lžících zašleháme cukr, po jednom pak žloutky, kakao a mouku se sodou bicarbona. Upečeme na pečícím papíru. Ještě teplý piškot svineme i s papírem na roládu a necháme vychladnout.
  2. Nyní si připravíme náplň: mléko smícháme s moukou, přidáme vanilkový cukr, uvaříme kaši a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme a po částech přidáme vychladlou kaši. Papír odstraníme, roládu rozvineme a natřeme nádivkou. Trochu si odložíme na povrch.
  3. Na okraj položíme banány a znovu svineme. Odložíme do chladu. Po ztuhnutí vyjmeme a polijeme čokoládovou polevou. Povrch ozdobíme např. kokosovou moučkou nebo podle vlastní fantazie. Pokrájíme a podáváme. Dobrou chuť! Do nádivky nejde žádný cukr, stačí sladký banán, který dodá náplni potřebnou chuť.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Tags:

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..