Jablečná roláda

Jablečná roláda

Jablečná roláda
4.4 (88%) 5 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na jablečnou roládu

  • 250g jablek
  • 180g krupicového cukru
  • 8 PL polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • kypřící prášek
  • cukr
  • skořice

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Do husté pěny vyšleháme vejce s cukrem a zamícháme mouku spolu s kypřícím práškem.
  2. Papírem na pečení vyložíme plech a rozložíme na papír nastrouhaná jablka, které posypeme cukrem a skořicí.
  3. Na jablka vylijeme těsto, uhladíme ho a budeme péct roládu při teplotě 170 °C přibližně tak 15 až 20 minut.
  4. Ještě na upečenou teplou roládu rozprostřeme mokrou utěrku a překlopíme. Pomocí utěrky roládu opatrně stočíme.
  5. Na konec ji pocukrujeme a necháme vychladnout. Pak můžeme roládu podávat.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Tags:

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..