Přidáno dne 10.10.2016, recept je v kategorii S ovocem, Sladké
Jablečná roláda
4.4 (88%)
5 hlasů
Ingredience - co budete potřebovat na jablečnou roládu
- 250g jablek
- 180g krupicového cukru
- 8 PL polohrubé mouky
- 4 vejce
- kypřící prášek
- cukr
- skořice
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Do husté pěny vyšleháme vejce s cukrem a zamícháme mouku spolu s kypřícím práškem.
- Papírem na pečení vyložíme plech a rozložíme na papír nastrouhaná jablka, které posypeme cukrem a skořicí.
- Na jablka vylijeme těsto, uhladíme ho a budeme péct roládu při teplotě 170 °C přibližně tak 15 až 20 minut.
- Ještě na upečenou teplou roládu rozprostřeme mokrou utěrku a překlopíme. Pomocí utěrky roládu opatrně stočíme.
- Na konec ji pocukrujeme a necháme vychladnout. Pak můžeme roládu podávat.
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na různé rolády: