Borůvková roláda

Borůvková roláda

Borůvková roláda
4.3 (86.25%) 16 hlasů

Výborná roláda, nadýchaná, s borůvkami, které jsou nabité antioxidanty.

Ingredience - co budete potřebovat na borůvkovou roládu

  • 500 g borůvek (čerstvé nebo z kompotu, ideálně samozřejmě čerstvé, z lesa)
  • 8 vaječných žloutků
  • 4 vaječné bílky
  • 180-220 g cukru
  • 100 g mouky
  • 1/2 klasické šlehačky
  • trochu nastrouhané citrónové kůry

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Připravte si na plech pečící papír. Předehřejeme si troubu cca na 180 °C.
  2. Všechny vaječné žloutky ušleháme s asi tak 80 g cukru a nastrouhanou citrónovou kůrou. Bílky se 40 g cukru vyšleháme do sněhu a ten pak zašleháme do žloutků. Přidáme mouku. A máme těsto.
  3. Těsto si pěkně rozlejeme na připravený plech a pečeme asi tak 12 – 15 minut. V normální troubě na 180 °C, v horkovzdušné troubě na 160 °C. Těsto hlídejte, kontrolujte.
  4. Až když je korpus narůžovělý, vyndáme ho z trouby a sundáme z plechu.
  5. Mezitím co se korpus peče, si pěkně vyšleháme šlehačku s asi tak 80-100 g cukru. Dle chuti. Borůvky nasypeme do misky (pár si nechte na ozdobení) a mírně rozmačkáme. Nemusíte mačkat úplně moc, abychom měli v roládě i celé kusy. Tak to máme rádi.
  6. Zamícháme pak společně se šlehačkou. Korpus si pomažeme borůvkovou masou a zarolujeme. Měl by pěkně lepit, tudíž by vám roláda měla celkem dobře držet. Nahoře můžeme roládu posypat moučkovým cukrem, ale nemusíte. Opět dle chuti.
  7. Roládu necháme odpočinout (chladnout) v ledničce. Roláda se podává nakrájená na 2-3 cm plátky. Navrch posypeme celými borůvkami, které jsme si nechali.

TIP: Borůvky můžeme nahradit malinami, nebo jakýmkoliv ovocem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..