Perníková roláda

Perníková roláda

Perníková roláda
5 (100%) 5 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na perníkovou roládu

  • 3 vejce
  • 1/4 šálku melasy
  • 1/4 šálku medu
  • 50 g cukru krystal
  • 120 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • špetka soli

Ingredience - co budete potřebovat na krém

  • 360 ml smetany na šlehání
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. V misce si vyšleháme žloutky, přidáme med, melasu a máslo.
  2. Ve druhé misce si vyšleháme bílky s cukrem a spojíme se žloutkovou polevou.
  3. V další misce smícháme suché přísady a pak spojíme vše dohromady a vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 12 minut.
  4. Po upečení dáme korpus na utěrku a srolujeme. Připravíme si nádivku. Vyšleháme šlehačku s cukrem a se skořicí.
  5. Naplníme vychladlý korpus, srolujeme a potřeme i vrch rolády.
  6. Posypeme mletou skořicí a dáme chladit do lednice.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..