Mandarinková roláda s čokoládou

Mandarinková roláda s čokoládou

Mandarinková roláda s čokoládou
4.5 (89.23%) 13 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na mandarinkovou roládu - na těsto

  • 5 vajec
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 5 lžic polohrubé mouky

Ingredience - co budete potřebovat na náplň (na krém)

  • 2 menší mandarinkové kompoty
  • 250 ml šlehačky
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 vanilkový pudink bez vaření

Ingredience - co budete potřebovat na polevu rolády

  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 20 g 100% tuku
  • 50 ml šlehačky

Jak postupovat při přípravě mandarinkové rolády?

  1. Ušleháme bílky, přidáme cukr a ještě trochu šleháme.
  2. Postupně přidáváme žloutek jeden po druhém a vyšleháme. Nakonec vmícháme mouku.
  3. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi tak na 180°C po dobu 10 minut.
  4. Během pečení si připravíme krém. Všechny suroviny dáme do uzavíratelné nádoby, kompoty i se šťávou.
  5. Nádobu uzavřeme a rychlými pohyby nádobou zahrkáme. Během chvilky budeme mít hustý krém.
  6. Krém natřeme na vychladlý piškot, stočíme do rolády a potřeme polevou.
  7. Na polevu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s tukem. Odstavíme a přimícháme šlehačku.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..