Přidáno dne 21.4.2019, recept je v kategorii S ovocem, Sladké
Mandarinková roláda s čokoládou
4.5 (89.23%)
13 hlasů
Ingredience - co budete potřebovat na mandarinkovou roládu - na těsto
- 5 vajec
- 5 lžic moučkového cukru
- 5 lžic polohrubé mouky
Ingredience - co budete potřebovat na náplň (na krém)
- 2 menší mandarinkové kompoty
- 250 ml šlehačky
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 vanilkový pudink bez vaření
Ingredience - co budete potřebovat na polevu rolády
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 20 g 100% tuku
- 50 ml šlehačky
Jak postupovat při přípravě mandarinkové rolády?
- Ušleháme bílky, přidáme cukr a ještě trochu šleháme.
- Postupně přidáváme žloutek jeden po druhém a vyšleháme. Nakonec vmícháme mouku.
- Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi tak na 180°C po dobu 10 minut.
- Během pečení si připravíme krém. Všechny suroviny dáme do uzavíratelné nádoby, kompoty i se šťávou.
- Nádobu uzavřeme a rychlými pohyby nádobou zahrkáme. Během chvilky budeme mít hustý krém.
- Krém natřeme na vychladlý piškot, stočíme do rolády a potřeme polevou.
- Na polevu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s tukem. Odstavíme a přimícháme šlehačku.
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na různé rolády: