Pařížská roláda – rychlá a výborná

Pařížská roláda – rychlá a výborná

Pařížská roláda – rychlá a výborná
4.9 (97.14%) 7 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na pařížskou roládu - těsto

  • 7 vaječných bílků
  • 120-130 g cukru
  • 90 g hladké mouky
  • 50 g kvalitních mletých ořechů

Ingredience - co budete potřebovat na krém do pařížské rolády

  • 250 ml smetany
  • 2 lžíce kakaa
  • 2-3 lžíce cukru

Ingredience - co budete potřebovat polevu pařížské rolády

  • 50 g hořké čokolády, nebo čokolády na vaření
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce smetany

Jak postupovat při přípravě pařížské rolády?

  1. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, pak vmícháme mouku a ořechy.
  2. Pečeme na pečícím papíře cca 12-14 minut při 180 °C.
  3. Ještě horkou roládu i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
  4. Mezitím si uděláme krém do rolády, všechny ingredience pro krém spolu vyšleháme do šlehačky.
  5. Rozrolujeme, natřeme šlehačku a opět srolujeme.
  6. Čokoládu s dalšími ingrediencemi na polevu rozpustíme ve vodní lázni. Pečlivě promícháme.
  7. Pocákáme čokoládou a necháme 2-3 hodinky tuhnout v ledničce.

A co vy? Už jste doma dělali pařížskou roládu? Budeme rádi za komentáře pod článkem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..