Višňová roláda s griotkou

Višňová roláda s griotkou

Višňová roláda s griotkou
4.8 (96.67%) 6 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na višňovou roládu - těsto

  • 3 lžíce cukru
  • 5 vajíček – z bílků pak vyšleháme sníh
  • 2 lžíce cukru (déme je do bílků)
  • 2 lžíce vody
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • asi tak 1/2 prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lžíce kakaa

Ingredience - co budete potřebovat na krém do višňové rolády

  • 330 ml 33% smetany
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 1 ztužovač šlehačky
  • višňový kompot – cca 180 g višní
  • 1,5 lžičky škrobu
  • 5 lžic griotky nebo višňovice – dle chuti

Jak postupovat při přípravě višňové rolády?

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme, vodu, sníh z bílků a cukru, opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao.
  2. Pečeme 10 – 15 minut při 180°C na plechu s pečícím papírem.
  3. Horký piškot i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
  4. Višně slijeme a vypeckujeme, šťávu se škrobem povaříme, necháme vychladnout a přidáme griotku. Vrátíme zpět višně a necháme přes
    noc v ledničce. Druhý den višně opět slijeme, šťávu si necháme na potření piškotu.
  5. Smetanu s cukrem a ztužovačem vyšleháme dotuha.
  6. Rozrolujeme, pokapeme / potřeme šťávou, natřeme šlehačku, rozložíme višně, roládu bez papíru srolujeme a několik hodin zchladíme, ideálně do druhého dne.

A co vy? Už jste doma dělali pařížskou roládu? Budeme rádi za komentáře pod článkem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..