Višňová roláda s griotkou

Višňová roláda s griotkou

Višňová roláda s griotkou
4.1 (82%) 10 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na višňovou roládu - těsto

  • 3 lžíce cukru
  • 5 vajíček – z bílků pak vyšleháme sníh
  • 2 lžíce cukru (déme je do bílků)
  • 2 lžíce vody
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • asi tak 1/2 prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lžíce kakaa

Ingredience - co budete potřebovat na krém do višňové rolády

  • 330 ml 33% smetany
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 1 ztužovač šlehačky
  • višňový kompot – cca 180 g višní
  • 1,5 lžičky škrobu
  • 5 lžic griotky nebo višňovice – dle chuti

Jak postupovat při přípravě višňové rolády?

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme, vodu, sníh z bílků a cukru, opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao.
  2. Pečeme 10 – 15 minut při 180°C na plechu s pečícím papírem.
  3. Horký piškot i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
  4. Višně slijeme a vypeckujeme, šťávu se škrobem povaříme, necháme vychladnout a přidáme griotku. Vrátíme zpět višně a necháme přes
    noc v ledničce. Druhý den višně opět slijeme, šťávu si necháme na potření piškotu.
  5. Smetanu s cukrem a ztužovačem vyšleháme dotuha.
  6. Rozrolujeme, pokapeme / potřeme šťávou, natřeme šlehačku, rozložíme višně, roládu bez papíru srolujeme a několik hodin zchladíme, ideálně do druhého dne.

A co vy? Už jste doma dělali pařížskou roládu? Budeme rádi za komentáře pod článkem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..