Bílková roláda se šlehačkou

Bílková roláda se šlehačkou

Bílková roláda se šlehačkou
3.9 (78.33%) 12 hlasů

Toto je velmi lehká roláda. Jako vánek. Zkuste ji. Níž uvedené suroviny jsou asi tak na plech cca 34 x 24 cm.

Ingredience - co budete potřebovat na bílkovou roládu se šlehačkou

  • 4 vaječné bílky
  • 60 g cukru krupice
  • 30 g polohrubé mouky
  • 30 g škrobové moučky
  • 2-3 lžíce kakaa
  • 200 ml šlehačky
  • moučkový cukr
  • špetka soli

Jak postupovat při přípravě bílkové rolády?

  1. Do vaječných bílků přidáme špetku soli a ušleháme krásně pevný sníh.
  2. Pak už jen krátce zašleháme cukr a metlou vmícháme prosetou mouku, škrobovou moučku a kakao.
  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (lehce potřeme olejem – asi půjde lépe stáhnout) a pečeme na 180° asi 10 minut.
  4. Upečený plát překlopíme na další arch pečícího papíru, stáhneme papír, na kterém se roláda pekla, a necháme vychladnout.
  5. Mezitím si vyšleháme šlehačku s trochou cukru a tu pak rozetřeme na vychladlý plát těsta (část šlehačky necháme na ozdobu – aby ji v roládě nebylo až moc).
  6. A pak už jen potřený plát zarolujeme (pomůžeme si při tom pečícím papírem, na kterém ležel).
  7. Roládu necháme vychladit a pak už jen podáváme. Je skvělá.

VIDEO: BÍLKOVÁ ROLÁDA PRO HUBEŇOURY

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..