
Bílková roláda se šlehačkou
Toto je velmi lehká roláda. Jako vánek. Zkuste ji. Níž uvedené suroviny jsou asi tak na plech cca 34 x 24 cm.
Ingredience - co budete potřebovat na bílkovou roládu se šlehačkou
- 4 vaječné bílky
- 60 g cukru krupice
- 30 g polohrubé mouky
- 30 g škrobové moučky
- 2-3 lžíce kakaa
- 200 ml šlehačky
- moučkový cukr
- špetka soli
Jak postupovat při přípravě bílkové rolády?
- Do vaječných bílků přidáme špetku soli a ušleháme krásně pevný sníh.
- Pak už jen krátce zašleháme cukr a metlou vmícháme prosetou mouku, škrobovou moučku a kakao.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (lehce potřeme olejem – asi půjde lépe stáhnout) a pečeme na 180° asi 10 minut.
- Upečený plát překlopíme na další arch pečícího papíru, stáhneme papír, na kterém se roláda pekla, a necháme vychladnout.
- Mezitím si vyšleháme šlehačku s trochou cukru a tu pak rozetřeme na vychladlý plát těsta (část šlehačky necháme na ozdobu – aby ji v roládě nebylo až moc).
- A pak už jen potřený plát zarolujeme (pomůžeme si při tom pečícím papírem, na kterém ležel).
- Roládu necháme vychladit a pak už jen podáváme. Je skvělá.