Přidáno dne 26.1.2017, recept je v kategorii Sladké
Medová roláda
3.7 (74.21%)
38 hlasů
Ingredience - co budete potřebovat na medovou roládu
- 3 lžíce medu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr + 3 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 4 lžíce oleje
- špetka soli
Ingredience - co budete potřebovat na náplň
- 200 ml smetany na šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce salka
- 100 g mletých vlašských ořechů
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Med dáme do kastrůlku a zahřejeme. Přidáme i prášek do pečiva a asi 2 minuty vaříme na mírném ohni. Směs vám zbělá a zvětší objem. Potom odložíme z ohně a necháme vychladnout.
- Poté si vyšleháme bílky s postupným přidáváním cukru, a zvláště zas žloutky s vanilkovým cukrem. Ke žloutkům přišleháme i olej, a medovou směs. Nakonec vmícháme mouku. A zcela na závěr bílkový sníh.
- Pečeme na plechu 36 x 28 vyloženým pečícím papírem při 180 °C cca 20 minut. Upečený piškot překlopíme na utěrku, odstraníme papír a srolujeme.
- Krém si připravíme vyšleháním šlehačky se ztužovačem a pak přimícháme med, salko. 2/3 natřeme na vychladlý piškot a posypeme s polovinou oříšků. Pak pevně srolujeme a povrch také potřeme krémem a obsypeme mletými oříšky.
- Podáváme dobře vychlazené.
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na různé rolády: