Medová roláda

Medová roláda

Medová roláda
3.7 (74.21%) 38 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na medovou roládu

  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr + 3 lžíce moučkového cukru
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce oleje
  • špetka soli

Ingredience - co budete potřebovat na náplň

  • 200 ml smetany na šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce salka
  • 100 g mletých vlašských ořechů

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Med dáme do kastrůlku a zahřejeme. Přidáme i prášek do pečiva a asi 2 minuty vaříme na mírném ohni. Směs vám zbělá a zvětší objem. Potom odložíme z ohně a necháme vychladnout.
  2. Poté si vyšleháme bílky s postupným přidáváním cukru, a zvláště zas žloutky s vanilkovým cukrem. Ke žloutkům přišleháme i olej, a medovou směs. Nakonec vmícháme mouku. A zcela na závěr bílkový sníh.
  3. Pečeme na plechu 36 x 28 vyloženým pečícím papírem při 180 °C cca 20 minut. Upečený piškot překlopíme na utěrku, odstraníme papír a srolujeme.
  4. Krém si připravíme vyšleháním šlehačky se ztužovačem a pak přimícháme med, salko. 2/3 natřeme na vychladlý piškot a posypeme s polovinou oříšků. Pak pevně srolujeme a povrch také potřeme krémem a obsypeme mletými oříšky.
  5. Podáváme dobře vychlazené.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..