Ořechová roláda

Ořechová roláda

Ořechová roláda

Ořechová roláda
4.4 (87.27%) 11 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na ořechovou roládu

  • 6 vajec
  • 8 PL jemného cukru krystal
  • 8 PL polohrubé mouky
  • 4 PL vody
  • 1/4 balíčku prášku do pečiva
  • 1 PL mletých ořechů

Ingredience - co budete potřebovat na náplň do rolády

  • 200 g másla
  • 150 g čokoládové nuttely

Ingredience - co budete potřebovat na polevu

  • 100 g tmavé čokoládové polevy Dr. Oetker
  • trochu bílé čokoládové polevy Dr. Oetker

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Nejdříve si připravíme piškot: bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, přidáme vodu. Na nejnižším stupni šlehání přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně zamícháme mleté ořechy.
  2. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Rozměr 30×40 cm. Při teplotě 180°C asi tak 25 minut (pouze orientačně, roládu kontrolujte). Ještě teplý piškot po délce srolujeme i s papírem. Po vychladnutí papír odstraníme, naplníme nádivkou a svineme. Tenkou vrstvou potřeme i povrch rolády.
  3. Jak udělat náplň do rolády: máslo vyšleháme do pěny, po částech přidáváme nutellu a lžíci kvalitního kakaa (přes sýtko).
  4. Naplněnou roládu polijeme tmavou čokoládovou polevou, po ztuhnutí ozdobíme ještě bílou polevou, nebo podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Tags:

Jedno hodnocení

  1. Mario says:

    Rolády jsou nej. Stačí pak jen nějaká zelenina a oběd je hotov.

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..