Přidáno dne 15.3.2019, recept je v kategorii Sladké
Roláda ze sušenek
4.7 (93.33%)
6 hlasů
Ingredience - co budete potřebovat na bílou čokoládovou náplň
- 75 g másla pokojové teploty
- 30 g moučkového cukru
- 80 ml smetany na šlehání
- 120 g máslových sušenek
- 120 g bílé čokolády
Ingredience - co budete potřebovat na tmavou vrstvu
- 200 g hořké čokolády
- 150 g másla pokojové teploty
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 2 polévkové lžíce smetany
- 200 g máslových sušenek
Ingredience - co budete potřebovat na ozdobu
- 50 g bílé čokolády
- 1 polévková lžíce smetany
- kakao na posypání
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Začneme s bílou náplní. Rozpustíme si čokoládu – buď v mikrovlnce nebo ve vodní lázni, a pak ji necháme mírně vychladnout.
- Do misky si dáme máslo a cukr a mícháme do pěny – přidáme smetanu a promícháme. Potom přidáme rozpuštěnou čokoládu a vařečkou zapracujeme.
- V mixéru rozdrtíme sušenky, ne však velmi na jemno, nebo je vložíme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme válečkem nebo paličkou na maso a zapracujeme ručně do směsi.
- Misku dáme na půl hodinku do lednice, ať nám trochu hmota ztuhne – bude se nám lépe s ní pracovat.
- Když je hmota z bílé čokolády vychlazená, uděláme z ní váleček a ten zabalíme do potravinářské fólie a vložíme zpět do chladničky.
- Stejným způsobem si připravíme i směs z tmavé čokolády. Jen ji dáme na méně minut asi na 20 do chladničky ztuhnout neboť tentokrát budeme válet.
- Čokoládovou hmotu si vložíme mezi dvě silikonové podložky a válečkem vyválíme na plát cca 20 x 30 cm. Odstraníme vrchní část podložky a do středu dáme vychlazený váleček z bílé čokoládové směsi a obalíme ho tmavou hmotou. Potom ještě rukama převálcujeme aby nám vznikla zformovaná roládka a zabalíme zpět do potravinářské fólie a dáme zchladit.
- Pak už jen dozdobíme rozehřátou čokoládou a posypeme kakaem.
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na různé rolády: