Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Tvarohová roláda
4.5 (90%) 20 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na těsto

  • 6 vajíček
  • 5 PL krystalového cukru
  • 3 lžičky kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Ingredience - co budete potřebovat na náplň do tvarohové rolády

  • 250 g jemného tvarohu
  • 40 g másla
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 PL moučkového cukru

Jak postupovat při přípravě tvarohové rolády?

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
  2. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidávejte po lžičkách krystalový cukr. Do sněhu za stálého míchání přidávejte po jednom žloutky a nakonec kakao smíchané se sodou.
  3. Těsto vylijte na plech vyložený papírem na pečení a vložte do vyhřáté trouby na 5 minut.
  4. Připravte si prázdný plech s navlhčenou utěrkou. Po vyjmutí těsto překlopte na plech s utěrkou a opatrně odstraňte pečící papír. Plát i s utěrkou srolujte a nechte vychladnout.
  5. Šlehačku vyšlehejte do tuha spolu se ztužovačem a odložte ji do chladničky. Změklé máslo smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidejte tvaroh a vyšleháme.
  6. Nakonec vařečkou spojte tvarohový krém se šlehačkou.
  7. Vychlazený korpus rozbalte, naplňte krémem a srolujte do rolády.
  8. Poprašte moučkovým cukrem nebo dozdobte čokoládovou polevou a dejte vychladit.
  9. Servírujte rozkrájené na úhledné řezy.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..