Přidáno dne 10.10.2016, recept je v kategorii Sladké
Tvarohová roláda
4.2 (84.67%)
30 hlasů
Ingredience - co budete potřebovat na těsto
- 6 vajíček
- 5 PL krystalového cukru
- 3 lžičky kakaa
- 1/2 lžičky jedlé sody
Ingredience - co budete potřebovat na náplň do tvarohové rolády
- 250 g jemného tvarohu
- 40 g másla
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 balení vanilkového cukru
- 1 PL moučkového cukru
Jak postupovat při přípravě tvarohové rolády?
- Troubu předehřejte na 200 stupňů.
- Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidávejte po lžičkách krystalový cukr. Do sněhu za stálého míchání přidávejte po jednom žloutky a nakonec kakao smíchané se sodou.
- Těsto vylijte na plech vyložený papírem na pečení a vložte do vyhřáté trouby na 5 minut.
- Připravte si prázdný plech s navlhčenou utěrkou. Po vyjmutí těsto překlopte na plech s utěrkou a opatrně odstraňte pečící papír. Plát i s utěrkou srolujte a nechte vychladnout.
- Šlehačku vyšlehejte do tuha spolu se ztužovačem a odložte ji do chladničky. Změklé máslo smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidejte tvaroh a vyšleháme.
- Nakonec vařečkou spojte tvarohový krém se šlehačkou.
- Vychlazený korpus rozbalte, naplňte krémem a srolujte do rolády.
- Poprašte moučkovým cukrem nebo dozdobte čokoládovou polevou a dejte vychladit.
- Servírujte rozkrájené na úhledné řezy.
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na různé rolády: