Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Tvarohová roláda
4.8 (96%) 5 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na těsto

  • 6 vajíček
  • 5 PL krystalového cukru
  • 3 lžičky kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Ingredience - co budete potřebovat na náplň do tvarohové rolády

  • 250 g jemného tvarohu
  • 40 g másla
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 PL moučkového cukru

Jak postupovat při přípravě tvarohové rolády?

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů.
  2. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidávejte po lžičkách krystalový cukr. Do sněhu za stálého míchání přidávejte po jednom žloutky a nakonec kakao smíchané se sodou.
  3. Těsto vylijte na plech vyložený papírem na pečení a vložte do vyhřáté trouby na 5 minut.
  4. Připravte si prázdný plech s navlhčenou utěrkou. Po vyjmutí těsto překlopte na plech s utěrkou a opatrně odstraňte pečící papír. Plát i s utěrkou srolujte a nechte vychladnout.
  5. Šlehačku vyšlehejte do tuha spolu se ztužovačem a odložte ji do chladničky. Změklé máslo smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidejte tvaroh a vyšleháme.
  6. Nakonec vařečkou spojte tvarohový krém se šlehačkou.
  7. Vychlazený korpus rozbalte, naplňte krémem a srolujte do rolády.
  8. Poprašte moučkovým cukrem nebo dozdobte čokoládovou polevou a dejte vychladit.
  9. Servírujte rozkrájené na úhledné řezy.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..