Kakaová roláda bez mouky s jahodami
Moc dobrá roláda, která neobsahuje mouku.
Ingredience - co budete potřebovat na kakaovou roládu bez mouky
- 4 střední vejce
- 2 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce holandského kakaa
- špetka soli
Ingredience - co budete potřebovat na krém
- 1 vanička (250g) tvarohu
- 1 balení ricotty (200g)
- hrst čerstvého mletého kokosu
- 1 lžička rumu
- pár kapek citronové šťávy
- sladidlo dle chuti (med, stévii, cukr)
- asi 1O jahod nakrájených pěkně na plátky
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Krém si připravíme smícháním všech ingrediencí kromě jahod a dáme chladit do lednice.
- Potom si oddělíme žloutky od bílků.
- Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny a z bílků a špetky soli ušleháme sníh.
- Do žloutkové směsi střídavě přidáváme kakao s bílky (opatrně zamícháváme).
- Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a zarovnáme do čtverce, cca tak 30x3O cm (pozor, aby na krajích nebylo málo těsta, snažte se ho rozprostřít rovnoměrně)
- Dejte péct asi na 8 minut, trouba cca na 180°C.
- Po upečení překlopíme plát na čistou vlhkou utěrku, stáhneme pečící papír a společně s utěrkou zabalíme do rolády
- Až roláda zchladne, rozvineme ji a můžeme potřít krémem (polovina krému – plátky jahod – zbytek krému) a opět stočíme do rolády.
- Dáme chladit nejlépe do druhého dne.