Kakaová roláda bez mouky s jahodami

Kakaová roláda bez mouky s jahodami

Kakaová roláda bez mouky s jahodami
5 (100%) 2 hlasů

Moc dobrá roláda, která neobsahuje mouku.

Ingredience - co budete potřebovat na kakaovou roládu bez mouky

  • 4 střední vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • špetka soli

Ingredience - co budete potřebovat na krém

  • 1 vanička (250g) tvarohu
  • 1 balení ricotty (200g)
  • hrst čerstvého mletého kokosu
  • 1 lžička rumu
  • pár kapek citronové šťávy
  • sladidlo dle chuti (med, stévii, cukr)
  • asi 1O jahod nakrájených pěkně na plátky

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Krém si připravíme smícháním všech ingrediencí kromě jahod a dáme chladit do lednice.
  2. Potom si oddělíme žloutky od bílků.
  3. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny a z bílků a špetky soli ušleháme sníh.
  4. Do žloutkové směsi střídavě přidáváme kakao s bílky (opatrně zamícháváme).
  5. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a zarovnáme do čtverce, cca tak 30x3O cm (pozor, aby na krajích nebylo málo těsta, snažte se ho rozprostřít rovnoměrně)
  6. Dejte péct asi na 8 minut, trouba cca na 180°C.
  7. Po upečení překlopíme plát na čistou vlhkou utěrku, stáhneme pečící papír a společně s utěrkou zabalíme do rolády
  8. Až roláda zchladne, rozvineme ji a můžeme potřít krémem (polovina krému – plátky jahod – zbytek krému) a opět stočíme do rolády.
  9. Dáme chladit nejlépe do druhého dne.

VIDEO: Kakaová roláda bez mouky

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..