Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda
4.6 (92.5%) 8 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na šlehačkovou roládu

  • 6 vajec
  • 120 g moučkového cukru
  • 500 ml šlehačky
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 3-4 lžičky kakaa
  • marmeláda dle chuti
  • jahody dle chuti

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Vyšleháme tuhý sníh z bílků a postupně do něj přidáváme žloutky, cukr a kakao.
  2. Těsto nalijeme na plech, který musí být vyložený papírem na pečení. Těsto na roládu dáme do předehřáté trouby a pečeme asi tak 8 minut při teplotě 180 °C.
  3. Po upečení ji stáhneme i s papírem z plechu na pracovní desku a opatrně ji potřeme trochou marmelády (jahodová, malinová, prostě dle chuti).
  4. Šlehačku vyšleháme s cukrem, rozetřeme na marmeládu a roládu srolujeme.
  5. Můžeme si trochu šlehačky odložit stranou a potřít ní povrch rolády na ozdobu. Necháme ji 1 – 2 hodiny ztuhnout v lednici. Na závěr ozdobíme jahodami.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..