Jahodová roláda

Jahodová roláda

Jahodová roláda
5 (100%) 5 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na těsto

  • 4 vajíčka
  • 140 g polohrubé mouky
  • 120 g práškového cukru
  • 1 lžičku prášku do pečiva

Ingredience - co budete potřebovat na náplň do jahodové rolády

  • hrst čerstvých jahod
  • smetanový jahodový jogurt
  • jahodový džem

Jak postupovat při přípravě jahodové rolády?

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vylijte těsto na plech vyložený papírem na pečení. Upečte dozlatova.
  3. Plát za horka srolujte spolu s pečícím papírem a nechte částečně vychladnout.
  4. Po rozmotání plát potřete nejprve džemem, pak jogurtem a nakonec rozmístěte na nádivku na plátky pokrájené jahody.
  5. Opatrně za pomoci pečicího papíru srolujte do rolády.
  6. Nechte ztuhnout a servírujte dozdobené šlehačkou a jahodami.
  7. Tip od Roláda.cz: Pro výraznější vůni a šťavnatost můžete ještě povrch rolády polít před ztuhnutím punčovou polevou.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..