Čokoládová roláda s tvarohem a borůvkami

Čokoládová roláda s tvarohem a borůvkami

Čokoládová roláda s tvarohem a borůvkami
4.9 (98.46%) 13 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na čokoládovou roládu s borůvkami

  • 6 vajíček
  • 6 polévkových lžic třtinového cukru
  • 4 polévkové lžíce kakaa
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Ingredience - co budete potřebovat na náplň do rolády

  • 500 gramů jemného tvarohu (nebo 250g tvarohu a 250g mascarpone)
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
  • 250 gramů borůvek
  • 1 balíček plátků želatiny (nebo jiná želatina)
  • Trocha borůvkové marmelády (ale není nutné)

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Nejdříve si uděláme korpus. Bílky s polovinou cukru vyšleháme do sněhu, žloutky se zbylým cukrem do pěny. Kakao s práškem do pečiva prosejeme. Vše spolu lehce spojíme.
  2. Hmotu rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě cca 180 °C cca 25 minut, nebo podle zkušenosti se svou troubou.
  3. Po upečení dáme z korpusu dolů pečící papír a spolu s čistým papírem srolujeme ještě horký korpus do rolády. Necháme vychladnout.
  4. Nyní si uděláme krém do rolády. Zde můžete experimentovat podle stavu chladničky. 250g tvarohu můžete spojit s vyšlehanou šlehačkou (250ml) vše lehce oslazené, přidáme (ne)rozmixované ovoce a zahustíme želatinou podle návodu na obalu. Nebo 250g jemného tvarohu s trochou cukru slehla utřeme s mascarpone přidáme rozmixované borůvky. Tuto kombinaci máme nejraději, protože hmota je hustší hned na začátku, lépe se korpus roluje a podle mě ani netřeba želatinu.
  5. Já jsem měla doma 500g tvarohu, z toho jeden nebyl jemný, tak jsem všechno spolu rozmixovala i s ovocem a zahustila plátky želatiny, připravenými podle návodu na obalu.
  6. Náplň jsem dala nejprve na hodinku ztuhnout do lednice až tak plnila korpus, který jsem nejprve potřela borůvkovou marmeládou, není nutné. Aby náplň ztuhla celkem potřebovala roláda odstát pár hodin v lednici.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..