Malinová roláda se šlehačkou
Výborná roláda, nadýchaná, s osvěžující chutí malin.
Ingredience - co budete potřebovat na malinovou roládu - na těsto
- 5 středních vajíček
- 5-6 lžic studené vody
- 10-15 g cukru (krupice)
- 100 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 25 g škrobové moučky
- 25 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
Ingredience - co budete potřebovat na krém do malinové rolády
- 400 g šlehačky
- 1-2 lžíce kvalitního kakaa
- 200-250 g malin
- 3 lžičky ztužovače šlehačky
- 1 polévková lžíce cukru krupice (TIP OD ROLÁDA.CZ: Zkuste použít jiné sladidlo, třeba nějaké přírodní, stévii, nebo med)
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Společně vyšleháme vejce, vodu, cukr, vanilkový cukr a špetku soli.
- Pak si smícháme v misce mouku, škrobovou moučku, kakao a prášek do pečiva, prosyjeme a velmi opatrně přimícháme do vyšlehaných vajec.
- Plech si vyložíme pečicím papírem, pak na něj nalijeme těsto a pěkně uhladíme.
- Pak dáme těsto na plechu péct do předehřáté trouby na 190-200°C na cca 10 minut.
- Ihned po vyndání z trouby překlopíme na utěrku posypanou 1-2 lžícemi cukru, opatrně stáhneme papír a i s utěrkou zamotáme do rolády a dáme vystydnout.
- Teď si připravíme krém. 100 g šlehačky dáme v kastrůlku zahřát, přimícháme kakao a pořádně promícháme. Dáme vystydnout do lednice.
- Maliny si očistíme, pěkně omyjeme. Zbylou šlehačku a kakaovou šlehačku společně vyšleháme s cukrem a ztužovačem do tuha. Přimícháme maliny.
- Vystydlou roládu opatrně rozmotáme, namažeme šlehačkou, opět zamotáme a dáme do lednice ztuhnout.
- Před podáváním jemně posypeme kakaem, velmi málo i moučkovým cukrem a položíme pár malin na ozdobu.
TIP: Roládu můžete pěkně ozdobit hvězdičkami, jako je na našem obrázku. Nebo zapojte svoji fantazii.