Přidáno dne 10.10.2016, recept je v kategorii S ovocem, Sladké
Kakaová roláda s letním ovocem
4.2 (84.29%)
28 hlasů
Ingredience - co budete potřebovat na kakaovou roládu s letním ovocem
- 6 vajíček
- 3/4 šálku třtinového cukru
- 3/4 šálku polohrubé mouky (moje byla bezlepková, určitě můžete použít i celozrnnou)
- 1/3 šálek kvalitního kakaa
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 4 polévkové lžíce vlažné vody
- 250 millilitrů smetany
- 250 gramů jemného tvarohu
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 gramů drobného ovoce dle chuti
Jak postupovat při přípravě této rolády?
- Osobně peču nejraději rychle a jednoduše. Proto jsem vyšlehala do husté pěny celá vajíčka s cukrem. (Vy můžete oddělit bílky od žloutků a samostatně vyšlehat sníh s cukrem a žloutkem zvlášť, a pak spojit spolu i s moukou a kakaem.) K vyšlehané hmotě jsem přišlehala vodu a už jen zlehka ručně přimíchala mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při teplotě cca 190 °C cca 25 min., nebo podle zkušeností s vaší troubou.
- Ještě horký korpus převrátíte, dáme z něj dolů papír na pečení, opět převrátíte na čistý papír a srolujeme s novým papírem, tak aby spodní strana byla nahoře. Ono by to možná fungovalo, i kdybychom korpus srolovali s původními papírem a ten sundali až po vychladnutí, jen můj papír byl trošku hrubší, tak jsem neriskovala.
- Srolovaný korpus necháme vychladnout. Šlehačku vyšleháme s cukrem do tuha a už jen zlehka přimícháme jemný tvaroh.
- Náplň rozetřeme na rozbalený korpus a rovnoměrně rozložíme ovoce. Necháme chvíli ztuhnout v lednici.
- Tento kakaový korpus byl opravdu “lehoučký” a v kombinaci s osvěžující tvarohově šlehačkovou náplní a ovocem božský.
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
Podívejte se na více receptů na různé rolády: