Kakaová roláda s letním ovocem

Kakaová roláda s letním ovocem

Kakaová roláda s letním ovocem
4.2 (84.29%) 28 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na kakaovou roládu s letním ovocem

  • 6 vajíček
  • 3/4 šálku třtinového cukru
  • 3/4 šálku polohrubé mouky (moje byla bezlepková, určitě můžete použít i celozrnnou)
  • 1/3 šálek kvalitního kakaa
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 4 polévkové lžíce vlažné vody
  • 250 millilitrů smetany
  • 250 gramů jemného tvarohu
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 gramů drobného ovoce dle chuti

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Osobně peču nejraději rychle a jednoduše. Proto jsem vyšlehala do husté pěny celá vajíčka s cukrem. (Vy můžete oddělit bílky od žloutků a samostatně vyšlehat sníh s cukrem a žloutkem zvlášť, a pak spojit spolu i s moukou a kakaem.) K vyšlehané hmotě jsem přišlehala vodu a už jen zlehka ručně přimíchala mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při teplotě cca 190 °C cca 25 min., nebo podle zkušeností s vaší troubou.
  3. Ještě horký korpus převrátíte, dáme z něj dolů papír na pečení, opět převrátíte na čistý papír a srolujeme s novým papírem, tak aby spodní strana byla nahoře. Ono by to možná fungovalo, i kdybychom korpus srolovali s původními papírem a ten sundali až po vychladnutí, jen můj papír byl trošku hrubší, tak jsem neriskovala.
  4. Srolovaný korpus necháme vychladnout. Šlehačku vyšleháme s cukrem do tuha a už jen zlehka přimícháme jemný tvaroh.
  5. Náplň rozetřeme na rozbalený korpus a rovnoměrně rozložíme ovoce. Necháme chvíli ztuhnout v lednici.
  6. Tento kakaový korpus byl opravdu “lehoučký” a v kombinaci s osvěžující tvarohově šlehačkovou náplní a ovocem božský.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..