Piškotová pomerančová roláda

Piškotová pomerančová roláda

Piškotová pomerančová roláda
4.6 (91.43%) 7 hlasů

Výborná roláda, nadýchaná, s osvěžující chutí pomeranče.

Ingredience - co budete potřebovat na pomerančovou roládu - na těsto

  • 90g hladké mouky
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 polévková lžíce pomerančové šťávy
  • 120 g cukru
  • 6 vajíček
  • 1 špetka soli

Ingredience - co budete potřebovat na krém do pomerančové rolády

  • 200 g tvarohu
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 120 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1-2 polévkové lžíce pomerančové šťávy

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Ušleháme si bílky s cukrem – vznikne nám hustý a lesklý sníh.
  2. Postupně pak smíchejte žloutky, pomerančovou šťávu a mouku se špetkou soli a pomerančovou kůrou.
  3. Těsto poté rozetřete na plech, který je vyložený pečicím papírem. Pak těsto pečte asi tak 10 až 12 minut.
  4. Po upečení těsto přemístěte na vlhkou utěrku, zatočte ho do tvaru rolády a nechte vychladnout.
  5. Tvaroh ušlehejte společně s cukrem, vanilkovým cukrem a pomerančovou šťávou. Smetanu ušlehejte zvlášť a pak ji postupně vmíchejte do tvarohu.
  6. Krémem pak potřete piškotové těsto a roládu hezky zatočte. Nechte ji vychladnout v lednici a pak nakrájejte.

TIP: Nakrájejte do krému kousíčky oloupaných měsíčků pomeranče.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..