Krémová kávová roláda

Krémová kávová roláda

Krémová kávová roláda
4.4 (88%) 15 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na krémovou kávovou roládu

  • 6 vajíček
  • 70 g moučkového cukru
  • 40 g hrubé mouky
  • 40 g kakaa

Ingredience - co budete potřebovat na náplň do rolády

  • 250 g másla
  • 100 g krystalového cukru
  • 2 vajíčka
  • 2 PL instantní kávy

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. Troubu předehřejte na 190 stupňů.
  2. Žloutky utřeme s cukrem a kakaem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Nakonec zlehka přimíchávejte do žloutků vařečkou mouku a sníh.
  3. Těsto vylijte na plech vyložený papírem na pečení a vložte do trouby. Pečte 8 až 10 minut.
  4. Upečené těsto zaviňte spolu s papírem do rolády a nechte vychladnout.
  5. Vajíčka s cukrem vyšlehejte nad párou na hustý krém. Změklé máslo s rozpustnou kávou vymíchejte dohladka.
  6. Vychladlý našlehaný vajíčkový krém postupně vmíchejte do másla, dokud se nádivka nespojí.
  7. Vychladlý plát rozbalte, odstraňte papír, natřete krémem a znovu zaviňte do rolády.
  8. Před servírováním nechte roládu zchladit několik hodin v chladničce.
  9. Tip od Roláda.cz: Milovníci kávové chuti a aroma mohou i část kakaa v cestě nahradit rozpustnou nebo zrnkovou kávou.
  10. A můžete také podávat s bobulovitým ovocem 😉

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..