Skořicová roláda

Skořicová roláda

Skořicová roláda
4.6 (92.5%) 8 hlasů

Ingredience - co budete potřebovat na skořicovou roládu

  • 3 vejce
  • 60g krystalového cukru
  • 100ml horké vody
  • 100ml oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • hladká mouka
  • krystalový cukr
  • 1 čajová lžička mleté skořice

Ingredience - co budete potřebovat na náplň

  • 200g másla
  • 120g moučkového cukru
  • 1/2 litru mléka
  • 40g zlatý klas – krémový prášek
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky

Jak postupovat při přípravě této rolády?

  1. 60g krystalového cukru rozehřejeme na karamel.
  2. Přidáme 100ml horké vody (nezaleknout se, přestože se z toho udělá jakoby lízátkový hmota, ale mícháním a vařením se to zas rozpustí, nesmí zůstat bulky) a necháme vychladnout.
  3. Tři celá vejce navážíme (i ve skořápce), kolik budou vážit, tak tolik třeba odvážit cukru a mouky (naše vážily 194g, tak tolik dát i cukru a mouky) … dali jsme méně cukru – 100g.
  4. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme lžičku mleté ​​skořice, 100ml oleje a vychladlý karamel.
  5. Mouku smícháme s kypřícím práškem.
  6. Ušleháme sníh.
  7. Těsto vylijeme na plech (plech jsem použila s rozměrem 36×26 vyložený papírem na pečení, papír jsem trošku vymastila olejem a upečeme (plynová trouba: 3 stupeň) těch 30-35 minut … je třeba zkoušet špejlí. Upečené těsto dáme hned na vlhkou utěrku.
  8. Po 2 minutách, stočíme spolu s papírem do rolády.
  9. Uděláme nádivku, můžeme i hned, když se těsto peče. 1/2 litru mléka rozdělíme, jeden díl mléka mléka dáme vařit a do zbylého mléka dáme zlatý klas a 2 polévkové lžíce hladké mouky a uvaříme hustý krém, který necháme dobře vychladnout (občas promícháme).
  10. Máslo utřeme s cukrem. Vychladlý pudink vmícháme do másla a nakonec dobře vyšleháme.
  11. Vychladlou roládu opatrně rozvineme a sundáme papír. Natřeme nádivkou (trochu náplně si necháme, na potření vrchu rolády.
  12. Roládu opět zavineme, potřeme vrch zbylou nádivkou. Nastrouháme čokoládu nebo posypeme nasekanými ořechy, popraženými na suché pánvi. Roládu dáme ztuhnout do lednice.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..