Roláda z panenky s brynzou
Toto je moc dobrá roláda z vepřové panenky.
Ingredience - co budete potřebovat roládu z panenky - na těsto
- 780 g vepřové panenky (pro jednodušší variantu můžeme použít i karé, stehno nebo kuřecí či krůtí prsa),
- sůl,
- pepř černý mletý,
- pepř čtyř barev,
- olej z dýňových jadérek
Ingredience - co budete potřebovat na roládu z panenky - na náplň
- 200-250 g brynzy,
- 3 středně velké jarní cibulky – celé,
- červená paprika,
- uzená slanina
Jak postupovat při přípravě rolády z panenky?
- Část slaniny nakrájejte nadrobno, část na tenké dlouhé pláty, které v závěru použijete na obalování. Tu, kterou jste nakrájeli nadrobno, spolu s novou cibulkou smíchejte v připravené nádobě. Pro výraznější chuť a hezčí barvu nasekejte i nať (tu zelenou část). Na závěr přidejte brynzu, rozmačkejte ji vidličkou a promíchejte.
- Vepřovou panenku (respektive maso dle výběru) rozkrojte tak, abyste dostali tenký plát. Doporučujeme nařezat ho jemně nožem, nádivka tak pronikne do struktury masíčka, dosáhnete výraznější chuť. Takto připravené maso osolte, opepřete, potřete připravenou brynzovou směsí. Pokud máte rádi červenou papriku, můžete do směsi přidat i tu. Dosáhnete tak krásně prolínání barev.
- Maso srolujte opatrně tak, abyste nádivku nevytlačili ven. Aby se vám žádná chuť z masa nevytratila, pečte ho v alobalu, potřete ho olejem z dýňových jadérek.
- Šťavnatého masa dosáhnete, pokud ho podlijete 2-3 dl vody, klidně můžete použít i zeleninový vývar. Na svitek masa uložte pár kroužků cibulky.
- Pečte minimálně jednu hodinu. Aby maso krásně zhnědlo, posledních 10 min odkryjte alobal a na roládu poklademe tenké plátky slaniny. Vyjměte z trouby až když je slaninka upečená do křupava.
- Nezapomněli jsme ani na přílohu, výborně chutná s pečenými bramborami, pro zdravější variantu klidně podávejte s míchaným salátem.