Roláda se špenátem

Roláda se špenátem

Roláda se špenátem
4.7 (93.33%) 3 hlasů

Toto je moc dobrá roláda se špenátem.

Ingredience - co budete potřebovat roládu se špenátem - na těsto

  • 400 g mraženého špenátu (nebo se dá použít i čerstvý špenát)
  • 3 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 120 g polohrubé mouky
  • půl lžičky kypřícího prášku
  • půl lžíce soli
  • 1 lžíci oleje

Ingredience - co budete potřebovat na roládu se špenátem - na náplň

  • 125 g másla
  • 1 natvrdo uvařené vejce
  • 3-4 kostky taveného sýra
  • 1 jarní cibulku nebo pažitku
  • sůl

Jak postupovat při přípravě rolády se špenátem?

  1. Pokud máte mražený špenát, nechte ho roztát při pokojové teplotě.
  2. Potom ho posekejte na menší kousky a smíchejte se třemi žloutky a nasekaným česnekem.
  3. Přidejte sůl a olej a pak promíchejte.
  4. Na špenátovou směs prosejte mouku s kypřícím práškem.
  5. Nakonec přidejte sníh ušlehaný ze tří bílků a vypracujte těsto.
  6. Troubu předehřejte na 180 °C.
  7. Těsto rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 12 – 16 minut.
  8. Ještě teplé upečené těsto pomocí utěrky srolujte a nechte vychladnout.
  9. Mezitím připravte náplň: změklé máslo utřeme s taveným sýrem, nadrobno nakrájeným uvařeným vejcem a sekanou cibulkou (nebo pažitkou). Dochuťte solí.
  10. Dobře promíchejte a natřete na vychladlé těsto.
  11. Opatrně svineme a odložte ztuhnout do chladu – do sklepa nebo chladničky.
  12. Na závěr před podáváním špenátové rolády pokrájejte na kolečka.

TIP: Můžete použít také čerstvý špenát.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Tags:

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..