Přidáno dne 10.10.2016, recept je v kategorii Sladké															
						
						
            
                
                
                    Tvarohová roláda
4.3 (85.63%) 
32 hlasů    
                
  
                
             
            
            Ingredience - co budete potřebovat na těsto
- 6 vajíček
 
- 5 PL krystalového cukru
 
- 3 lžičky kakaa
 
- 1/2 lžičky jedlé sody
 
 
Ingredience - co budete potřebovat na náplň do tvarohové rolády
- 250 g jemného tvarohu
 
- 40 g másla
 
- 250 ml smetany ke šlehání
 
- 1 ztužovač šlehačky
 
- 2 balení vanilkového cukru
 
- 1 PL moučkového cukru
 
 
Jak postupovat při přípravě tvarohové rolády?
- Troubu předehřejte na 200 stupňů. 
 
- Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidávejte po lžičkách krystalový cukr. Do sněhu za stálého míchání přidávejte po jednom žloutky a nakonec kakao smíchané se sodou.
 
- Těsto vylijte na plech vyložený papírem na pečení a vložte do vyhřáté trouby na 5 minut. 
 
- Připravte si prázdný plech s navlhčenou utěrkou. Po vyjmutí těsto překlopte na plech s utěrkou a opatrně odstraňte pečící papír. Plát i s utěrkou srolujte a nechte vychladnout. 
 
- Šlehačku vyšlehejte do tuha spolu se ztužovačem a odložte ji do chladničky. Změklé máslo smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidejte tvaroh a vyšleháme.
 
- Nakonec vařečkou spojte tvarohový krém se šlehačkou. 
 
- Vychlazený korpus rozbalte, naplňte krémem a srolujte do rolády. 
 
- Poprašte moučkovým cukrem nebo dozdobte čokoládovou polevou a dejte vychladit. 
 
- Servírujte rozkrájené na úhledné řezy.
 
 
						 
Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost
            
Podívejte se na více receptů na různé rolády: